Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Козаченко Лілія, користувач 1ua
Лілія Козаченко
Тема: Дім, сад, город

Шарлотка від пані Стасі.


600 грам муки;

300 грам маргарину або сливового масла;

120 грам цукру – пудру;

5-8 ложок сметани;

2 жовтки;

трошки солі;

2 чайні ложечки розпушувача або соди;

сухарі;

пів ложки кориці;

1 кг яблук.

Цукор – пісок для посипання яблук.

Цукор – пудра для посипання шарлотки.

 

Замісити тісто з яєць, маргарину, сметани, жовтків, цукру з додатком розпушувача і солі.

 

Тісто поділити на дві частини і поставити у холодильник на пів години.

Яблука (твердий сорт) почистити і порізати на дрібні шматочки.

Одну частину тіста розвалкувати і покласти у форму (попередньо змастивши форму олією і посипавши сухарями). Викласти яблука на тісто, попередньо посипавши тісто сухарями. Посипати яблука цукром і корицею. Другу частину тіста розвалкувати і покрити нею яблука.

(Форма для випічки може бути різна: прямокутна  чи кругла - в залежності від вподобань).

Випікати тісто при температурі 180 градусів 30 хвилин (приблизно). Остуджену шарлотку посипати цукром – пудрою.

 

Смачного!

24 вересня 2011

Козаченко Лілія, користувач 1ua
Лілія Козаченко
Тема: Дім, сад, город

Лазанья

Пропоную смачну страву італійської кухні, яку робила декілька разів, експериментуючи з інгрідієнтами.

Для цього потрібно приготувати:

250 г листів лазання

500 г. помідорів

150 г. моркви

1 кг. фаршу яловичини (може бути перемішана з свининою)

300 гр. твердого сиру

3-4 зубчика часника; 200 гр. цибулі

олія

сіль, перець, зелень за смаком.

Для соуса потрібно мати:

50 гр. сиру пармезан (але якщо не має саме його-можна додати інший)

1 літр молока

100 гр. масла

100 гр. муки

сіль.

1.Цибулю і часник посікти і пережарити на олії. Додати натерту моркву, все це пережарити і додати фарш, посолити, поперчити і тушити 20-25 хвилин. Під кінець додати помідори, які перед цим потрібно ошпарити кипятком, зняти з них шкуринку і стерти в кашку.

2. Соус для лазанья готується так:

розтопити на пательні масло, додати муку, трошк пережарити і потрошки влити молоко, помішуючи (слідкувати, щоб не утворилися грудочки). Готувати до часу поки не утвориться соус, подібний до сметани. Посолити, можна додати мускатний горіх, або часник (але не обовязково).

3. Сир натерти на середній терці.

4.У форму (прямокутну) покласти листки лазанья, поверх- протушений фарш, полити соусом, покласти натертий сир. Потім ще раз покласти листки лазанья, фарш, соус і сир.

5. Поставити пекти в духовку при температурі 180-200 градусів 40 хв. Потім вийняти, посипати сиром пармезан і пекти ще 10 хвилин.

P.S. Замість мяса іноді додавала шампіньйони, тоді лазанья виходить менш калорійною. Взагалі, можна додавати туди те, що росте н городі: кабачок, цукіні, солодкий перець.

Смачного!

 

 

 

 

 

 

 

24 березня 2010


1


  Закрити  
  Закрити